Skagenröra på fäbodsknäcke och grillad entrecote med lime- och chilismör

En klassisk avslutning på veckan med skagenröra till förrätt och en grillad entrecote till huvudrätt. Lime- och chilismöret ger det där lilla extra. Dryckes- och efterrättstips i artikeln.

Förrätt

Skagenröra på fäbodsknäcke

Huvudrätt

Grillad entrecote med lime- och chilismör

Dessert

Sätt fram en stor skål med färska jordgubbar till efterrätt. Krydda och dekorera rikligt med plockad, färsk mynta.
Eller halvera jordgubbarna och strö på en sockerblandning som gjorts på 1 deciliter strösocker och finrivet skal av 1 limefrukt.
Självklart ska det vara lättvispad grädde till, eller vaniljglass.

Veckans dryckestips

Det var länge sedan jag hade anledning att välja ett riktigt svartvinbärsaromatiskt cabernet sauvignon-vin.
Som tur är blir det perfekt till entrecote och kryddsmör.

Budget: Rött 16676 Sunrise Cabernet Sauvignon 2008, Chile, 60 kr.

Lite lyxigare: Rött 3878 Mouton Cadet 2007, Frankrike, 87 kr.

Alkoholfritt: Fläderbärsdryck spetsad med koncentrerad svartvinbärssaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top