• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Skagenröra på fäbodsknäcke och grillad entrecote med lime- och chilismör

    En klassisk avslutning på veckan med skagenröra till förrätt och en grillad entrecote till huvudrätt. Lime- och chilismöret ger det där lilla extra. Dryckes- och efterrättstips i artikeln.Skagenröra på fäbodsknäckeGrillad entrecote med lime- och chilismör

    Skagenröra på fäbodsknäcke och grillad entrecote med lime- och chilismör
    Foto: Patrik Cederman

    Förrätt

    Skagenröra på fäbodsknäcke

    Huvudrätt

    Grillad entrecote med lime- och chilismör

    Dessert

    Sätt fram en stor skål med färska jordgubbar till efterrätt. Krydda och dekorera rikligt med plockad, färsk mynta.
    Eller halvera jordgubbarna och strö på en sockerblandning som gjorts på 1 deciliter strösocker och finrivet skal av 1 limefrukt.
    Självklart ska det vara lättvispad grädde till, eller vaniljglass.

    Veckans dryckestips

    Det var länge sedan jag hade anledning att välja ett riktigt svartvinbärsaromatiskt cabernet sauvignon-vin.
    Som tur är blir det perfekt till entrecote och kryddsmör.

    Budget: Rött 16676 Sunrise Cabernet Sauvignon 2008, Chile, 60 kr.

    Lite lyxigare: Rött 3878 Mouton Cadet 2007, Frankrike, 87 kr.

    Alkoholfritt: Fläderbärsdryck spetsad med koncentrerad svartvinbärssaft.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!