Direkttåg från Stockholm till Köpenhamn hela sommaren

Intresset för att åka tåg till Köpenhamn och sedan vidare ut i Europa är stort under sommaren. För att möta efterfrågan kommer SJ att köra fem X 2000-tåg om dagen hela vägen från Stockholm till Danmarks huvudstad i sommar.

Artikeln publicerades först på Vagabond

En glad nyhet för alla tågsugna resenärer är att SJ till skillnad från förra sommaren nu kommer att ha dagliga avgångar från Stockholm till Köpenhamn. Viktigt att känna till är dock att snabbtågen söderut avgår från och ankommer till Stockholms södra station istället för Stockholm Central, på grund av banarbetet med Getingmidjan. 

Orsaken till de dagliga avgångarna är den ökade efterfrågan. 

– Vi ser att intresset för att välja tåget till Köpenhamn och vidare ut i Europa är stort under sommaren. Därför känns det både angeläget och kul att vi i år kan köra fem tåg om dagen hela vägen från Stockholm till Köpenhamn trots banarbetet med Getingmidjan, säger Petter Essén, affärschef på SJ.

Biljetterna till dessa resor släpps idag, den 10 april. Biljettsläpp sker även för övriga sommarresor för perioden 24 juni – 18 augusti 2019. Så vill du lyckas få tag i de billigaste biljetterna inför sommarens tågresor är det läge att boka nu.   

 

Annons
Scroll to Top