• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Från Amarone till Barolo

  Från Amarone till Barolo
  På denna resa får alla sinnen sitt lystmäte. Finns det något vackrare än böljande vinfält?

  Vin och matresa. Kärlekens vin "Amarone" och den mystiska Barolo, två fantastiska viner som är kända över hela världen. Dessa komplexa och fylliga viner passar perfekt till det norra italienska köket. Mellan upplevelsen av dessa underbara viner njuter vi av erkänt genuina och kulinariska middagar på vår vingård Costa Degli Ulivi i Valpolicella och Hotel Lis i staden Asti i Piemonte.

  Njut och smaka på det goda Italien
  På resan bekantar vi oss med fler gastronomiska specialiteter som tryffeln, parmaskinkan, parmesanosten och mycket mer. En resa för den som älskar såväl mat och vin som möte med det lokala norditalienska livet och den vackra naturen. Vi går på en spännande tryffeljakt och vi får vara med på den stora vinfesten i Bardolino. När vi lämnar Italien har både kropp och själ fyllts på av gastronomiska upplevelser i världsklass. Benvenuti in Italia!

  Dag 1 Skandinavien – Milano – Valpolicella
  Efter ankomst till Milanos flygplats färdas vi österut mot Verona. På vägen dit besöker vi Agriturismo Al Rocol, en härlig vingård som producerar runda och fina viner med ett speciellt öga för den italienska versionen av champagne "Spumante BRUT". Vi får smaka på det lokala köket genom en lätt lunch i kombination med några av deras viner. Därefter fortsätter vi vår resa till Verona och vinområdet Valpolicella där vårt hotell ligger.

  I Valpollicelladalen rör vi oss mellan kullar, slätter och dalar och njuter av utsikten vart vi än ser.

  Dag 2 Festa dell'uva e del vino – Vinfesten i Bardolino
  Efter frukost tar vi oss till Gardasjöns strandkant och till Bardolino där den stora vinfesten startar. Staden är nu smyckad med vinbodar, vinrankor, vindruvor och människor iklädda medeltidskläder.
  Nu är det fest i byn, njut av ett äkta skådespel med historia och tradition! Sen eftermiddag lämnar vi Bardolino bakom oss för att ge oss ut på en scenisk färd i Valpolicelladalen. Vi gör ett besök på en vingård, självklart med provsmakning av gårdens produkter innan vi styr hemåt mot vår egen lilla vingård. Middag avnjutes tillsammans under kvällen och kanske blir det en lokal "digestivo" efter maten i form av den kända grappa som också produceras i detta område.

  Dag 3 Verona
  Idag beger vi oss till den underbara staden Verona, av många säkert förknippad med Romeo och Julia, där vi går en stadsvandring. Vid lunchtid styr vi mot en genuin vinbar i staden där vi får möta och avsmaka det lokala köket. Efter stadsvandringen finns det tid att på egen hand strosa runt bland stadens gränder eller kanske bara slå sig ner på en av de många uteserveringarna och njuta av folklivet innan vi återvänder till vår vingård för kvällens middag.

  Verona är berömt för sina många sevärdheter som speglar stadens betydelsefulla historia, som tex den vackra och välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona.

  Dag 4 Valpolicella – Piemonte

  Vi styr nu färden västerut igen, mot Piemonte och vinområdet Barolo men vi ska passa på att få med oss en liten gastronomisk upplevelse på vägen dit. Vi besöker en producent av den så kallade "Crudo di Parma", av oss kallad Parma-skinka och den torra lagrade osten "Parmigiano Reggiano", som kallas Parmesanost. Vi visas runt i produktionen och bjuds därefter till bords. Efter detta välsmakande besök fortsätter resan och vi kommer fram till Asti. Vi checkar in på Hotel Lis och får ikväll avnjuta en lokal middag.

  Till Piemonte kommer mat- och vinnjutare från hela världen för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner.

  Dag 5 Tryffeljakt och Baroloprovning

  Idag ska vi få träffa Gianni som arbetar på universitetet för tryffelhundar. Tillsammans med Gianni och hans hund Lila jagar vi de berömda läckra tryfflarna som gömmer sig där i jorden.

  När området är rensat på tryffel gör vi ett besök på en lokal vingård som avslutas med provsmakning av gårdens olika Baroloviner. Därefter återvänder vi till vårt hotell och kan koppla av en stund innan det kallas till bords för en njutningsfylld middag.

  Till Piemonte kommer mat- och vinnjutare från hela världen för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner.

  Dag 6 Hemresa
  Det är dags att lämna Italien för denna gång. Bussen tar oss norrut till Milano där vi checkar in och flyget tar oss tillbaka till Skandinavien.

  Resfakta

  Avresa 3 oktober
  Hemresa 8 oktober
  Avreseflygplats Arlanda
  Pris 15 895 kr per person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass med SAS till Milano t/r
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Transfers flygplats – hotell t/r
  • Utflykter i helturistbuss
  • 5 nätter med del i dubbelrum på vingården Costa degli Olivi (3) och Hotel Lis (2)
  • 5 frukostar
  • 5 middagar
  • Arrangemang enligt dagsprogram inkl. samtliga utflykter
  • Svensktalande Scandoramaguide

  Tillägg per person

  • Enkelrumstillägg 2 495 kr
  • Avbeställningsskydd 6% av resans pris genom ERV
  • Reseförsäkring 235 kr som komplement till hemförsäkringen.

   

  Så här bokar du

  Ring Scandorama 040-600 00 00 eller gå in på www.scandorama.se/icakuriren.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!