• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sol, mat och dryck i Norra Italien 12 – 18 juni 2018

  Följ med Icakuriren och låt dig förföras av norra Italien och området Ligurien. Området som också kallas för "blomsterrivieran" är känd för sina fina sandstränder, frodiga omgivningar och det milda klimatet.

  Sol, mat och dryck i Norra Italien 12 – 18 juni 2018
  Charmiga Diano Marina – en av få platser längst med den liguriska kusten som kan erbjuda långa, härliga sandstränder. Foto: Shutterstock

  Vi bor på det omtyckta hotellet Villa Igea, i Diano Marina. En klassisk liten badort belägen intill det härligt blåa havet längs den liguriska kusten, nära den franska gränsen. Staden är känd för sin fina sandstrand och sitt fina badvatten och omringas av gröna böljande kullar.

  Under veckan gör vi utflykter till närliggande San Remo och Imperia. För dig som vill kan du under den fria dagen göra en egen utflykt till Frankrike. Veckan bjuder också på en heldag i Monaco, vinprovning i Piemonte och italiensk matlagningskurs. Sammanfattningsvis kan man säga att resan till Ligurien bjuder på såväl välsmakande kulinariska äventyr, som vin, historia och ett mycket vackert landskap. Välkommen att följa med.

  Monaco, hem till furstinnan Grace Kelly. Foto: Shutterstock

  Dagsprogram

  Dag 1 Ankomst och Vingård i Piemonte

  Vi flyger från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn med mellanlandning till Milano Malpensa. Vår reseledare tar oss till bussen som kör oss söderut. Vi stannar för lunch ganska snart efter ankomst och under eftermiddagen gör vi även ett stopp på en vingård i Piemonte för att provsmaka deras viner. Senare på eftermiddagen når vi vårt hotell Villa Igea i Diano Marina. Gemensam middag på kvällen.

  Dag 2 Upptäck Monaco
  Efter frukost tillbringar vi en heldag i Monaco. Här guidas vi runt av lokalguide och bekantar oss mer med denna lilla stat och lär oss mer om deras furstehus och var Grace Kelly bodde som furstinna. Kanske väntar ett besök på kasino för att pröva lyckan.

  Dag 3 Matlagningskurs

  Idag får vi sovmorgon och även tid att njuta av solen. Vid lunchtid samlas vi på hotellet för en matlagningskurs där vi får lära oss laga ligurisk pesto. Vi får naturligtvis detta till lunch, med ett glas vin, då vi är fullärda pestotillverkare. Eftermiddagen sedan fri för egna aktiviteter.

  Dag 4 San Remo, Dolceacqua och Isolabona med vinprovning
  Idag styr vi riktningen mot San Remo och får se lite av staden där den Glade Bagaren sjöng så glatt, men vi får även veta varför blommorna till Nobelfesten kommer just härifrån. Vi besöker sedan bergsbyarna Dolceacqua och Isolabona, här smakar vi bl a lite vin från de lokala producenterna.

  Dag 5 Fri dag i Diano Marina
  Idag har vi en helt ledig dag i Diano Marina för sol, bad och egna äventyr. Kanske tar ni en promenad längs den långa strandpromenaden med utsikt till havet, lustbåtshamnen och stranden eller slår er ner på en uteservering på stadens torg och njuter av en äkta italiensk måltid.

  Dag 6 Utflykt till Imperia
  Efter frukost erbjuder dagen oss en utflykt till Imperia för att få njuta av denna populära semesterort. Vi besöker gemensamt det lokala Olio Carli och dess museum. Här gör vi en rundtur och lär oss mer om deras olivoljetillverkning, efteråt får vi naturligtvis tid att titta runt i deras fina affär med alla dess lokalproducerade produkter, så som; olivolja, balsamvinäger, ost och mycket mer.

  Dag 7 Hemresa
  Idag är det dags att åka hemåt igen. Vår buss hämtar oss och tar oss norrut till Milanos flygplats igen.
  Vi tar med oss många fina minnen hem från vackra Ligurien.

  Sanremo-staden där den Glade Bagaren sjöng så glatt. Foto: Shutterstock

  Resfakta

  Resdatum

  Avresa 12 augusti 2018

  Hemresa 18 augusti 2018

  Pris

  12 095:- per person för del i dubbelrum med avresa från Göteborg

  12 575:- per person för del i dubbelrum med avresa från Köpenhamn

  12 925:- per person för del i dubbelrum med avresa från Stockholm

  Tillägg
  Enkelrumstillägg 1 150:-

  Allt detta ingår i resans pris

  • • Flyg Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn – Milano t/r.
  • • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r.
  • • 6 övernattningar på Hotel Villa Igea med halvpension.
  • • Utflykter enligt program.
  • • Lunch på ankomstdagen.
  • • Reseledare.
  • • Representant från Icakuriren

  Så här bokar du

  Ring Rolfs Flyg & Buss 031–550000 eller maila till info@rolfsbuss.se

  Resan genomförs vid minst 25 deltagare. Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan komma att påverka programmets genomförande.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!