Bibbi: Hjälp, han är skorpion

När Bibbi får reda på att en man hon tänkt träffa är född i skorpionens stjärntecken blir hon tveksam.

Hjälp, han är skorpion

Hej Ingemar, Har fått kontakt med en man på nätet som jag tänkt träffa. Råkade nu se att han är född i Skorpionens stjärntecken. Läste nyss om detta tecken, och blev faktiskt chockad! Det stämde på punkt och pricka på mitt ex som också är Skorpion. Personlighetsdragen viljestark, stort kontrollbehov, lugn på ytan men rasande under den, överskattar sig själv, (ingen man vill ha som fiende), kan bli hänsynslös och har lätt för att hitta ens svaga punkter. De går inte bra ihop med Lejonet, som jag är. Till saken, denne man på nätet verkar jätterar. Ska jag våga träffa honom? Snälla ge mig råd!

Bibbi

Svar:

Kära Bibbi, det är klart du ska! Jag vet inte hur astrologitroende du är och det spelar egentligen ingen roll, för allt handlar till slut om tolkningar – vilka egenskaper man vill se och blunda för. Ingen astrolog skulle säga att alla Skorpioner har alla de egenskaper som generaliseras i en stjärnteckenbeskrivning. Jag är verkligen ingen expert, men vet trots det att ens horoskop består av så mycket mer än bara stjärntecknet. Hur som helst verkar vi väldigt benägna att leta efter de egenskaper som räknas upp i horoskopens beskrivningar – och sedan förundras! Kanske vill vi att det ska stämma, att det ska finnas ett öde? Du frågar ju efter ett råd från mig och då säger jag: Titta inte så mycket i stjärnorna utan lita mer till ditt eget omdöme. Du kan omöjligt veta vem den här mannen är innan du har träffat honom. Tänk om någon skulle döma dig efter vilket stjärntecken du råkar vara född i! Nej, stick i väg du och kolla om han stämmer eller inte och ge honom en ärlig chans – vad har du att förlora? Det är väl bara att gå hem igen om han inte passar. Men var på din vakt, för du kommer att ha med dig alla dina farhågor och det är stor risk att du kommer att se till att få dem bekräftade. Så till slut, ingen ska behöva bli dömd på grund av vilken dag och tid på året hon eller han råkat bli född. Vi är så oändligt mycket mer än vad himlakropparnas positioner skulle kunna avslöja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top