• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vi vågar inte komma ut som homosexuella

  Vi vågar inte komma ut som homosexuella

  Vi är två killar i 30-årsåldern som har inlett en relation. Båda har sambo och barn och problemet är att vi smusslar hela tiden. Vi säger att vi ska ut och dricka öl, men tar in på hotell och älskar. På jobbet märker ingen något. Alla tror vi är riktigt bra vänner.
  Allt smygande börjar tära på oss. Det svåra är att vi inte vet hur länge vi orkar ha det så här. Ingen av oss vågar komma ut som homosexuell. Vi tänker på om våra sambor tar barnen och sticker. Vi älskar ju våra barn och vill inte att de ska lida. Vi har många gånger tänkt avsluta det vi har och bara glömma allt. Snälla, hjälp oss – hur ska vi göra? Ska vi komma ut som vilka vi är?
  Hjälp oss

  Svar:

  Killar, ni befinner er i en klassisk knipa: att bli förälskad i någon annan än den ni delar barn och bostad med. Hade det varit varsin kvinna ni hade funnit kärleken hos hade det varit ytterst konventionellt. Plågsamt men inget någon skulle ha höjt på ögonbrynen för. Ni skulle antagligen ha befunnit er i samma situation som cirka
  50 000 andra svenskar som skiljer sig i år.
  Men nu har kärleken fått en annan laddning, för trots att vi har blivit mindre fördomsfulla när det gäller homosexualitet är det ännu inget som inte skulle poängteras. Förr i världen hade den troliga lösningen varit att avsluta, glömma, och låta allt bli som förr – men idag? Är det verkligen möjligt? Skulle ni klara det? Även om ni avslutar ert förhållande utgår jag ifrån att även nästa förhållande kommer att innehålla män, inte kvinnor.
  Jag tror att ni på allvar måste prata igenom hur en framtid för er två tillsammans skulle se ut, om ni tog steget. Hur förstående era respektive sambor kommer att vara vet de bara själva.
  Om ni tänker låta bomben brisera måste ni nog fundera igenom några fundamentala saker. Var ska ni bo? Tänker ni er delad vårdnad om barnen? Kommer ni att kunna jobba kvar på samma arbetsplats? Det är många praktiska saker som behöver få en lösning.
  Hur ni ska göra är ett beslut som bara ni kan fatta. Det måste finnas andra som har hamnat i er situation och kanske finns deras berättelse att hitta någonstans på nätet? Det borde finnas familje-rådgivare/terapeuter som kan ge handfasta råd och som också kan delta i en eventuell separationsprocess.

   

  Ingemar Gens

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!