• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hjälp, min man raggar på Facebook

  Hjälp, min man raggar på Facebook

  Vi är ett par i 60-årsåldern som har varit lyckligt gifta i ca 30 år. 2013 började han skriva på Facebook till olika kvinnor han kände som ung: att han saknade dem och skulle vilja följa med dem på deras fester/resor. Samtidigt inledde han en mejlkonversation med en kvinna han hade kontakt med i tjänsten och träffade på sina resor. Den kontakten anspelade på sex och hotellrum bokades. Kvinnan, gift småbarnsförälder, skrev att hon var mycket tillfredsställd efter deras natt.
  Jag är fullständigt nedbruten. Min man ångrar sig och erkänner att han skrivit till kvinnorna, men inte att det förekommit någon fysisk kontakt med den sista kvinnan. Ändå tackar han henne efter den senaste träffen för den underbara tiden de haft och vill göra om det så snart som möjligt.
  Min man är mycket ångerfull och bedyrar hela tiden både med ord och handling att han älskar mig och vill fortsätta vårt liv tillsammans. Jag älskar honom, men hur ska jag kunna gå vidare efter detta?
  Astrid

  Svar:

  Kära Astrid,
  Ja, jag förstår att du verkligen undrar hur du ska kunna gå vidare med ditt äktenskap. Det är inte alldeles ovanligt att medelålders/äldre personer börja leta efter gamla vänner och kärlekar, men din man är så makalöst osmidig och vårdslös att man faktiskt måste ifrågasätta sanningshalten och hans omdöme. Varför gör han det här och hur kommer det sig att han läcker som ett såll? Hur vet du allt detta om hans Facebookaktiviteter och mejlkonversation? Är du säker på att det är sant? Din man är alltså ångerfull, men det verkar ändå högst osäkert om han verkligen vill avstå från vidare Facebookraggning. Det hela känns skumt.
  Otrohet är tungt, svårt att förlåta och nästan omöjligt att glömma, men innan du drar för långtgående slutsatser måste du ta reda på sanningen. Kanske kan du kolla med hotellet? Och varför inte också försöka ta reda på om den unga, tjusiga småbarnsmamman verkligen existerar? För att kunna fortsätta med ditt äktenskap behöver du ta reda på vem din man är idag och vad han egentligen håller på med. När du är säker på din sak är jag också övertygad om att du kan ta ett klokt beslut.

  Ingemar Gens

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!