Tar frukten skada av transporten?

Tar frukten skada av transporten? Är det stor skillnad i näringsvärde mellan frukter plockade direkt från trädet och frukt som plockats i ett annat land...

Tar frukten skada av transporten?

Är det stor skillnad i näringsvärde mellan frukter plockade direkt från trädet och frukt som plockats i ett annat land och som fått mogna på vägen? Jag har hört att det inte är så bra att äta för mycket av frukt och grönsaker som inte har fått mogna klart innan de plockas.
Klas

Svar:

Jag har inte några uppgifter på skillnader i näring mellan frukt som mognat på träd eller fått mogna under transport. Men frukt och grönsaker som fått växa och mogna sakta är troligen något näringsrikare. Många frukter kan vi inte ta del av om de inte ska transporteras, till exempel bananer och kiwi.
Äpplen, päron, plommon och andra frukter vi har i vårt närområde ska vi med fördel välja närodlat. Viktigast är att vi äter mycket frukt och grönsaker.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top