Hur snabbt blir jag av med abstinensen?

Hur snabbt blir jag av med abstinensen? Jag börjar bli trött på att få sådan huvudvärk när jag inte hinner dricka kaffe i tid. Vad...

Hur snabbt blir jag av med abstinensen?

Jag börjar bli trött på att få sådan huvudvärk när jag inte hinner dricka kaffe i tid. Vad är det som händer i kroppen egentligen? Hur snabbt går det att avvänja kroppen från kaffe och slippa abstinensen?
Anders

Svar:

Koffein i kaffe har en uppiggande effekt. Koffein binder sig till receptorer i hjärnan som normalt används av adenosin, ett ämne som gör oss trötta.  När koffeinet blockerar för adenosin känner vi oss piggare. Men ju mer kaffe vi dricker desto mer koffein kommer vi att behöva för att hålla oss pigga. Och när vi inte får vårt kaffe kommer abstinenssymtom i form av huvudvärk. För att minska beroendet av koffein utan alltför mycket
huvudvärk kan du stegvis trappa ned mängden kaffe under ett par veckor.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top