Hjälp, jag är sockermissbrukare!

Hjälp, jag är sockermissbrukare! Jag har ett problem som jag skulle kalla verkligt sockermissbruk. Jag kan frossa i godis och kakor utan att jag ens...

Hjälp, jag är sockermissbrukare!

Jag har ett problem som jag skulle kalla verkligt sockermissbruk. Jag kan frossa i godis och kakor utan att jag ens är sugen. Ibland känns det som att jag måste ha något gott i munnen hela tiden. Detta är jättejobbigt, för jag mår dåligt av det både psykiskt och fysiskt, får ont i magen och känner illamående men ändå fortsätter jag äta. Jag tränar mycket och kan äta bra och nyttigt under vissa veckor men på helgen förstörs allt. Det är som om jag belönar mig själv att äta godsaker eftersom jag har varit duktig under veckan. När mina föräldrar inte är hemma går jag och letar efter saker i smyg. Det är som om jag inte kan säga nej till min kropp. Hur ska jag göra?
Emma

Svar:

Det låter som om du har det jättejobbigt. Tankar kring mat och ätande styr ditt liv. Så ska du inte behöva ha det och du behöver hjälp. Gå in på Frisk&Fri Riksföreningen mot ätstörningars sida friskfri.se. Där kan du läsa om ätstörningar och var du kan söka hjälp. Där finns chatt, stödtelefon och grupper du kan bli medlem i. Viktigast är att du berättar för någon närstående om ditt problem. Du behöver all stöd du kan få. Du är inte ensam om ditt problem. Jag hoppas du tar och får hjälp.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top