Äter jag för sent på kvällen?

Äter jag för sent på kvällen? Jag har en bekant som äter sin sista och stora måltid kring 16 varje dag. Själv äter jag denna...

Äter jag för sent på kvällen?

Jag har en bekant som äter sin sista och stora måltid kring 16 varje dag. Själv äter jag denna kring 20. Hon påstår att man mår bättre av att äta tidigt och att mellanmål bör undvikas. När bör man optimalt äta?
Rebecca

Svar:

Det går bra att äta middag både klockan 16 och 20 förutsatt att du inte är kvällstrött och går och lägger dig tidigt. Under natten går vår ämnesomsättning ner och vi har svårare att ta hand om det vi äter. Det ska gärna gå tre timmar från middag till läggdags. Tittar man på kroppens behov av energi är den som störst på morgonen och under dagen men minskar på kvällen. En lättare middag är därför att föredra. Jag brukar rekommendera mellanmål om det går lång tid mellan måltiderna.

Viveca Annell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top