ANNONS
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vilket foder rekommenderar ni?

  Vilket foder rekommenderar ni?

  Jag har en vit herdehunds tik på snart 6 år. Hon tål inte spannmål plus så tror vi att hon har blivit känslig mot för mycket protein och så är hon kastrerad och har lätt att gå upp i vik. Vad kan ni rekommendera för foder?

  Jenny

  Svar:

  Hej Jenny!

  Att en hund är allergisk mot alla sorters spannmål borde vara mycket ovanligt. Hundar som lider av foderallergi är allergiska mot ett eller flera protein i fodret. Det kan t.e.x. vara kyckling, fläsk, nöt, veteprotein mfl. Att hunden skulle ha utvecklat en allergi mot alla sorters spannmålsproteiner är osannolikt.

  Det finns ingenting som visar att hundar skulle vara känsliga mot höga mängder protein så det tror jag också är osannolikt.

  Om du misstänker att din hund är foderallergiker är det bästa att göra en utredning av detta med hjälp av en veterinär. Vid utredningen väljer man oftast ett hydrolyserat foder där proteinerna är sönderslagna i så små delar att hunden ej reagerar på dom. Diskutera med din veterinär vilket foder som är lämpligt för din hund. Vanliga foder för utredning är Royal Canins annalergenic, Hill´s z/d och Purinas HA.

  Vänliga hälsningar

  Linnea Jonsson, leg. vet.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!