• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Är jag larvig som inte gillar hans porrsurfande?

  Är jag larvig som inte gillar hans porrsurfande?

  Min man porrsurfar på nätterna när han tror att jag sover. Jag vet inte om jag överreagerar eller om de flesta män sitter framför datorn och tittar på när tjejer med jättetuttar har sex med gubbar med döda fiskögon.
  Vi är drygt sextio bägge två. Vårt sexliv är väl inte vad det har varit, men helt avsomnat är det inte, och det piggas inte upp av hans nattliga sexäventyr. Är jag larvig?

  Mona

  Svar:

  Din man är inte ensam om att titta på porr på datorn. Amerikansk statistik visar att 70 procent av alla män mellan 18 och 34 år regelbundet tittar på porr. Vårt intresse för att se på sex verkar vara lika gammalt som människan själv, eftersom porrbilder producerades redan under de antika civilisationerna.
  Tyvärr innehåller de flesta porrfilmer en dyster, snedvriden syn på våra könsroller och lustar. Det verkar fortfarande vara långt till sex på lika villkor.
  Jag har inget självklart råd till dig, utan ni måste nog komma fram till något som ni båda kan acceptera. Själva porrsurfandet i sig är väl kanske inte så anmärkningsvärt, utan det som blir trist är att det sker ensamt, i smyg och mot din vilja.
  Så igen, hur jobbigt det än kan verka måste du nog tala om att du vet och hur det känns för dig. Ni behöver prata om det som sker, vrida och vända på situationen tills den blir acceptabel för er båda.
  Ett äktenskap handlar om att ge och ta, ni måste ha var-it med om jobbiga situationer förr och fått rätsida på det. Allt talar för att ni löser det här också om ni båda lägger manken till.

  Ingemar Gens

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!