När ska man skriva testamente?

När ska man skriva testamente? Svar: Det är i allmänhet bra att skriva ett testamente för att minska risken för tvister mellan anhöriga. Men är...

När ska man skriva testamente?

Svar:

Det är i allmänhet bra att skriva ett testamente för att minska risken för tvister mellan anhöriga. Men är du sambo eller har särkullbarn kan det vara extra viktigt. Din sambo ärver inte dig om du inte har skrivit testamente, utan har bara rätt till hälften av den bostad och det bohag ni har skaffat tillsammans. Särkullbarn har rätt att få ut sitt arv
direkt, medan barn i äktenskapet ärver först när båda föräldrarna är döda. I testa­mentet kan man skriva att särkullbarn bara får ut sin laglott (halva arvslotten) om man till exempel vill underlätta ekonomiskt för sin efterlevande partner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top