Min systerson röker och dricker

Min systerson röker och dricker Jag har en systerson på 16 år och det är så uppenbart att han röker och dricker men min syster...

Min systerson röker och dricker

Jag har en systerson på 16 år och det är så uppenbart att han röker och dricker men min syster vägrar att prata om det. Så fort jag försöker prata om honom så byter hon snabbt ämne och visar att det inte är något för mig att lägga min näsa i blöt i. Han luktar alltid rök och jag vet i vilka gäng han hänger på helgerna. Jag är så orolig för honom. För bara några år sen var han världens goaste lille kille och vi stod varandra jättenära. Nu är han helt förändrad och han pratar inte ens med mig. Om han bara kunde byta gäng. Om han bara… si och så. Jag kan inte sluta tänka på detta och det är helt omöjligt att nå min syster kring detta. Hur skulle du ha gjort?

Svar:

Skriva ett brev? Det är en väldigt underskattad kommunikationsform tycker jag. När du inte når fram kan du ju skriva ett brev. Då får du sagt det du vill säga och hon kommer läsa det. Din syrra är säkerligen väldigt stressad över sonen och därför får hon denna starka reaktion gentemot dig. Sedan så vore det ju en dröm om du kunde nå fram till din systerson också. Vad gillar han att göra? Kanske ta med honom på saker han gillar (matcher, bio, shopping…) bara du och han. Han kommer ju säkerligen tycka det är härligt att bli bjuden på bra saker.

Linda Skugge

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top