Min katts svans hänger

Min katts svans hänger Hej! Jag har en kattunge som är ca.7 månader som är född ute och är väldigt skygg. Hon verkar må bra,...

Min katts svans hänger

Hej!

Jag har en kattunge som är ca.7 månader som är född ute och är väldigt skygg. Hon verkar må bra, har bra aptit och leker med sina syskon. Men hennes svans hänger och släpar i marken och ca en decimeter från svanstippen ser det ut som ett sår eller är avskavt.

Problemet är ju att man inte kan gå för nära henne så att komma till en veterinär blir svårt. Vad kan det vara? Carina

Svar:

Hej Carina!

På din beskrivning så låter det som att din katt kan ha skadat och kanske brutit svansen. Om det är ett sår på svansen och det ser irriterad ut, så tycker jag att du ska försöka få din katt till veterinären för undersökning. Börja med att tycka om en transportbur, genom att servera mat i (eller precis utanför den om hon inte vågar gå in till en början). Ge maten längre och längre in i buren, och gå gradvis närmre och närmre buren när hon får mat. Börja sedan med att röra burdörren, sedan stänga, och sedan bara lyfta pyttelite i buren. Gå långsamt framåt så att du inte skrämmer iväg henne.

Lycka till!

Svaret skrivet av veterinär Elin Lindell

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top