Min hund tappar hår

Min hund tappar hår Hej! Har ett bekymmer med min strävhåriga tax Emma..hon är 51/2 år..har besökt vetrinär utan resultat.. Det började med hennes tassar...

Min hund tappar hår

Hej!
Har ett bekymmer med min strävhåriga tax Emma..hon är 51/2 år..har besökt vetrinär utan resultat.. Det började med hennes tassar där jag uppt. atthon var hårlös och slickade sej ofta. detta spred sej uppöver bakbenen..besökte en vetr. som rengjorde och smorde in henne. Ser även att det blivit utslag under buken rödflammigt, vilket jag funderade om hon inte tålde solen, ligger gärna i solen tills det blir för varmt..har smörjt henne med solskyddsfaktor 8. hon är hårlös på bakbenen och som en skorvig yta. smörjer med linfröolja för att hålla det mjukt. Hon kliar sej ändå inte ovanligt mycket. Har även fått ett foder som heter Royal Canin vetrinär diet..för huden. Vilket hon tycker om.. Vad gör jag..kan hon vara allergisk mot något..det är ju vår kära familjemedlem..Ge mej ett tips..

Vänligen Berit

Svar:

Hej Berit!

Din hund har ett klart problem med sin hud och måste utredas vidare av veterinär. Huden reagerar ganska likt på flera olika orsaker till besvären så ibland tar det tid att hitta fram till rätt behandling. Man kan behöva göra olika prover för att leta efter svamp, bakterier, parasiter och allergier (genom ex. allergiblodprov) mm. Ni verkar ha påbörjat en hudutredning hos er veterinär – fortsätt den. Veterinären behöver feedback på hur behandlingen fungerar. Ibland kan det t.o.m. vara indicerat att remitteras vidare till en speciell hudveterinär. De besvär du beskriver skulle absolut kunna vara allergiska, men som sagt finns andra tänkbara förklaringar.

Lycka till!

Svaret skrivet av veterinär Anna Olverling

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top