Hur gör jag lättast rent gallret?

Hur gör jag lättast rent gallret? Hej Måns!Vi älskar att grilla sommaren lång. Men fy för efterarbetet…! Eller förarbetet kanske man ska säga eftersom vi...

Hur gör jag lättast rent gallret?

Hej Måns!
Vi älskar att grilla sommaren lång. Men fy för efterarbetet…! Eller förarbetet kanske man ska säga eftersom vi aldrig orkar ta hand om det smutsiga grillgallret direkt efter middagen som man ska, då sitter vi hellre ute i kvällssolen och sippar rosé.
Vilket är ditt bästa tips för att få gallret rent utan svett, stänk och svordomar?

Grillgalningen

Svar:

Kära grillgalning!
Svett och stänk är aldrig trevligt och svordomar skapar lätt lite tryckt stämning och bör därför undvikas.
Klart smartast är det ändå att ta itu med gallret när det fortfarande är hett, men det handlar om en mycket kort insats. Köp en bra stålborste och ägna 10 sekunder direkt efter grillningen åt att med några rejäla tag göra rent gallret (du kan ju ha borsten i ena handen och roséglaset i den andra). Då, när fett och köttrester inte bränt och torkat in är det ganska enkelt. Några gånger per sommar kan du spreja gallret med ugnsrent. Låt ligga en halvtimme och gnugga med svinto eller stålull och skölj noga. Gallret blir som nytt!

Måns

Tillbaka till grillsidan

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top