Grilla fisk

Grilla fisk Det är väldigt gott med fisk men jag jag tycker det är svårt att lyckas att "hålla ihop" fisken på grillen. Vad brukar...

Grilla fisk

Det är väldigt gott med fisk men jag jag tycker det är svårt att lyckas att "hålla ihop" fisken på grillen. Vad brukar du grilla för sorts fisk?

Hälsningar Lennart

Svar:

Hej Lennart
Fisk kan vara lite knepigt. En del fiskar är lättare att grilla än andra, fasta och lite fetare som lax och makrill är mer lämpade att grilla än mer porösa som torsk eller sej. Det är extra viktigt att gallret är rent och riktigt hett när man grillar fisk. Låt gallret ligga över glöden minst 10 minuter innan fisken läggs på, då är risken att det fastnar mycket mindre. Att pensla gallret är också ett bra knep, och tänk på att inte vända för tidigt, om fisken fått en ordentlig grillyta är den mycket lättare att hantera.

Ett dubbelhalster, där fisken kläms fast mellan två galler gör grillningen enklare, bra vid grillning av hel fisk. Hel fisk borde vi grilla mycket mer av, strömming, abborre, liten gös, makrill, röding eller regnbågslax är alla underbara fiskar, goda att grilla hela. Eller varför inte prova Sea Bream (Guldsparid på svenska) som börjar bli allt vanligare i våra fiskdiskar?

Måns

 

Tillbaka till grillsidan

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top