• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Grilla fisk

  Grilla fisk

  Det är väldigt gott med fisk men jag jag tycker det är svårt att lyckas att "hålla ihop" fisken på grillen. Vad brukar du grilla för sorts fisk?

  Hälsningar Lennart

  Svar:

  Hej Lennart
  Fisk kan vara lite knepigt. En del fiskar är lättare att grilla än andra, fasta och lite fetare som lax och makrill är mer lämpade att grilla än mer porösa som torsk eller sej. Det är extra viktigt att gallret är rent och riktigt hett när man grillar fisk. Låt gallret ligga över glöden minst 10 minuter innan fisken läggs på, då är risken att det fastnar mycket mindre. Att pensla gallret är också ett bra knep, och tänk på att inte vända för tidigt, om fisken fått en ordentlig grillyta är den mycket lättare att hantera.

  Ett dubbelhalster, där fisken kläms fast mellan två galler gör grillningen enklare, bra vid grillning av hel fisk. Hel fisk borde vi grilla mycket mer av, strömming, abborre, liten gös, makrill, röding eller regnbågslax är alla underbara fiskar, goda att grilla hela. Eller varför inte prova Sea Bream (Guldsparid på svenska) som börjar bli allt vanligare i våra fiskdiskar?

  Måns

   

  Tillbaka till grillsidan

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!