• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mensfrågor

  Mensfrågor

  Hej.
  Jag har precis fått min mens och jag har några frågor att ställa;

  1. Innan jag fick mens hade jag flytningar och jag brukade använda trosskydd. Har man fortfarande flytningar mellan mensen? I såna fall, är det lika mycket eller är det mindre? Ska man fortsätta använda trosskydd då?

  2. Kan man bada om man har flytningar, eller syns det på bikinitrosorna?

  3. I slutet av min första mens var den brun, är det normalt?

  4. Om man inte har regelbunden mens, hur ska man då veta när man får sin nästa mens? Tänk om man får det när man t ex sover över hos en kompis, eller vid något annat olämpligt tillfälle?

  Är tacksam över svar.
  / Maria

  Svar:

  Hej

  1. Kvinnor har alltid flytningar ibland väldigt lite och ibland lite mer. Det varierar i perioden mellan menstrationerna. Man behöver absolut inte ha trosskydd hela tiden. Trosskydd är bra när man vet att mensen är på gång och man vill känna sig säker och man vill undvika att det kommer mensblod på trosorna.

  2. Eftersom flytningarna är naturliga så kan man leva som vanligt så det går bra att bada. Färgen på flytningarna mellan mensperioderna kan vara genomskinliga, vitaktiga eller något åt det gula hållet. Det syns inte på bikinitrosorna.

  3. Ja, det är helt normalt och då är ett trosskydd perfekt.

  4. Det är det som är lite knepigt innan mensen blir regelbunden. Men då man får sin mens så börjar det oftast med att det kommer lite grann, man kan känna att det blir lite klibbigt i trosan och då kan man förstå att mensen kanske är på gång och gå in på toaletten och titta efter. Om mensen skulle komma på natten så brukar man märka det då man reser sig upp eftersom när man ligger ner så samlas det lilla mensblod som kommer först i slidan och rinner ut först då man reser på sig. Oftast är det väldigt lite och är inget man behöver gå och oroa sig för./Monica

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!