Änglatrumpeten blommar inte

Änglatrumpeten blommar inte Hej!Jag har en änglatrumpet, Kan jag klippa ner den lite redan nu? (den tar ju så stor plats). Den har inte blommat...

Änglatrumpeten blommar inte

Hej!
Jag har en änglatrumpet, Kan jag klippa ner den lite redan nu? (den tar ju så stor plats). Den har inte blommat på två år? Vad gör jag för fel? Jag tänker ge den en chans till. / Monika Andersson

Svar:

Om den inte har blommat kan de bero på att den fått för lite gödning. På hösten går plantan in i vintervila. Klipp av långa grenar ner till där de förgrenar sig till ett Y. Vinterförvara svalt, omkring 10 grader, och vattna en aning emellanåt. Roten får inte torka ut. Till våren tar du fram den, vattnar, skär bort intorkade grenar och planterar hela krukan i en väldränerad stor trä- eller plastkruka. Den ska fyllas med näringsrik jord som håller fukten bra. Vattna rejält och gödsla med flytande näring varje vecka under vår och sommar så kommer säkert din änglatrumpet att blomma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top