Prima Livyoghurt bra för diabetiker?

Prima Livyoghurt bra för diabetiker? Hej! Jag har hittat i en tidning att Prima Liv utjämnar blodsockernivån och undrar om vi diabetiker kan äta detta...

Prima Livyoghurt bra för diabetiker?

Hej!

Jag har hittat i en tidning att Prima Liv utjämnar blodsockernivån och undrar om vi diabetiker kan äta detta som frukost eller?

Tacksam för svar

Svar:

Hej!
Bägaren Prima Liv yoghurt med müsli är bra för diabetiker till frukost eller mellanmål. Bäst är att välja den med naturell yoghurt. Yoghurten är helt vanlig yoghurt men müslin har speciella egenskaper. Den innehåller en stor mängd betaglukaner. Betaglukaner är lösliga fibrer ifrån havre. Dessa fibrer förlångsammar blodsockerstegringen vilket är vetenskapligt bevisat. Primal Liv yoghurt med müsli får därför kallas för functional food.

Du kan alltså med fördel äta Prima Liv yoghurtbägare med müsli till frukost. Ett annat bra alternativ för att få mycket av dessa havrefiber är att koka havregrynsgröt med havrekli.

Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top