Fort hungrig efter måltid

Fort hungrig efter måltid Hej!Jag blir ofta fortare hungrig än andra även om vi ätit likadan mat i samma mängd. Då säger man att jag...

Fort hungrig efter måltid

Hej!
Jag blir ofta fortare hungrig än andra även om vi ätit likadan mat i samma mängd. Då säger man att jag har hög förbränning, men vad menas med det och varför har jag det i så fall? Vad ska jag äta för att slippa bli kanonhungrig så fort? Jag tycker att jag äter bra mat, mycket frukt och grönt, grovt bröd o.s.v.
Mvh Ingalill

Svar:

Hej Ingalill!
Hur länge man känner sig mätt beror på flera saker. Dels så kan man ha en hög förbränning speciellt om man är en “kvick” person som ständigt är i rörelse. Det innebär att du gör av med mycket energi, har en hög kaloriförbrukning. Dels vet man att samma mat kan ge olika mättnad för olika personer. Till exempel havregrynsgröt ger långvarig mättnad för vissa och andra blir snabbt hungriga igen. Toleransen för lågt blodsocker är också olika. En del blir mycket hungriga när blodsockernivån sjunker medan andra inte alls är lika känsliga för en låg blodsockernivå.

När man som du blir hungrig fort är mellanmålen extra viktiga. Du behöver lite stadigare mellanmål som smörgås, fil/yoghurt med flingor eller en tallrik gröt och gärna någon frukt. Välj helst riktigt grovt bröd med hela korn, använd lite matfett och något proteinrikt pålägg som ost, skinka eller ägg.

En stadig frukost och helst lagad, varm mat både till lunch och middag är också viktigt.

Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top