Våga svara

Våga svara Hej, jag är en tjej som ska börja nian. Jag har ganska många VG:n i betyget men lärarna säger att jag lätt kan...

Våga svara

Hej, jag är en tjej som ska börja nian. Jag har ganska många VG:n i betyget men lärarna säger att jag lätt kan höja mej till ett MVG bara jag svarar lite mer på frågor som läraren ställer till hela klassen. Men jag vågar inte svara, jag har oftast rätt svar men vågar inte svara för jag är rädd att säga fel och gör jag det så påpekar dom ”tuffa” killarna i klassen det, och det är jätte jobbigt! Jag får bara ännu sämre självförtroende än vad jag redan har. Vad ska jag göra? Ska jag säga något till dom eller ignorera dom?

/ Sara

Svar:

Hej
Det är din framtid det gäller och den ska inte några killar lägga hinder för. Du behöver peppa dig själv, att du kan och att det inte gör något om du skulle svara fel. Ett sätt är att prata till sig själv (tyst förstås i tankarna). Om man ofta upprepar att det här klarar jag, jag bryr mig inte om andras kommentarer, så ger det en inre styrka så att man lättare klarar svåra saker. Att ignorera dom kan göra att de tröttnar eftersom det inte blir något kul om inte du reagerar. Samtidigt kan jag tycka att de inte har någon rätt att bete sig på det här sättet. Så om du klarar att säga ifrån som t ex ”fel säger väl alla någon gång, har ni någon mer kommentar”, och att du sedan inte bryr dig, så vore det bra. Hjälper inget av detta behöver du hjälp av din lärare eller någon annan vuxen på skolan. Lycka till, du kommer säkert att klara det./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top