• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Barnmat bra för viktnedgång?

  Barnmat bra för viktnedgång?

  Hej! Jag är en tjej på 43 år, 162 cm lång och väger ca 66 kg. Vill gå ner 10 kg. Kan jag byta ut 1-2 måltider mot t.ex. Sempers barnmat (250 g burk) och ändå få i mig all näring jag behöver under en dag? / Marie

  Svar:

  Hej Marie!
  Jag tog och räknade ut ditt BMI. Det ligger på 25,1. Riktvärde för normalvikt är mellan 18,5 till 24,9. Du har alltså mycket liten övervikt. Om du går ned 10 kg kommer ditt BMI ligga på 21,3. Men man ska inte bara stirra på BMI. Om man inte trivs med sin vikt, kanske har gått upp några kilo från sin normalvikt, så ska man se över sina kost- och motionsvanor.

  Sempers barnmatsburkar innehåller 160-240 kcal för barn från 1 år. En normal lunch/middag för kvinna ligger på ca 600 kcal och för att gå ner i vikt så bör lunchen ligga på ca 400 kcal. Barnmatsburkar ger alltså för lite energi och näring för en vuxen person. Bättre val, om man inte vill laga mat själv, är att köpa frysta rätter som är nyckelhålsmärkta t ex Feeling Great eller WeightWatchers. För att få tillräckligt med vitaminer och mineraler bör du lägga till extra grönsaker till måltiden och gärna äta frukt som mellanmål.

  Vänliga hälsningar
  Viveca

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!