Tips på gröt

Tips på gröt Jag tycker gröt verkar nyttigt till frukost men ser det som både lite jobbigt att göra och smaken av tapetklister är inte...

Tips på gröt

Jag tycker gröt verkar nyttigt till frukost men ser det som både lite jobbigt att göra och smaken av tapetklister är inte långt borta. Har du några tips till bättring? / Andreas Ek

Svar:

Hej Andreas!
Visst är gröt en bra start på dagen! Nyttigt, mättande och ger lite värme i magen. Varm mat ökar mättnadskänsla. Om du kokar gröten i mikro tar det bara två minuter och du slipper diska en kladdig grötkastrull. Blanda 1 dl havregryn med 2 dl vatten och en gnutta salt. Mikra i 2 minuter. Om du kokar gröten på rågflingor får du koka lite längre, 3-4 minuter. Med en klick sylt (min favorit är blåbärssylt) och mjölk tycker jag att tapetklisterkänslan är långt borta. Eller blanda i blåbär i den färdigkokta gröten.

Även fiberrika flingor och müsli med mjölk, fil eller yoghurt är nyttigt. Blanda gärna färsk frukt eller bär bland flingorna.

Ät frukost och må bra!

Vänliga hälsningar
Viveca/dietist

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top