Nyttig pizza

Nyttig pizza Findus har kommit med två nya pizzor som är nyckelhålsmärkta. Vad anser du om dessa ur näringssynpunkt. Jag förstår att de är nyttigare...

Nyttig pizza

Findus har kommit med två nya pizzor som är nyckelhålsmärkta. Vad anser du om dessa ur näringssynpunkt. Jag förstår att de är nyttigare än vanlig “pizzeria-pizzor”, men kan de räknas som en bra lunch exempelvis? / Lisa

Svar:

Hej Lisa!
Findus pizzor inom Feeling Great-serien är mycket bra tycker jag. Jag tog och tittade lite närmare på Capricciosan. En Feeling Great Capricciosa ger 567 kcal, 11 g fett och nästan 10 g fiber. Om du lägger till lite mer färska grönsaker till pizzan får du en bra lunchmåltid. Findus “vanliga” Capricciosa ger i jämförelse 650 kcal, 25 g fett och 7 g fiber. Äter vi pizza från pizzabagaren får vi räkna med ca 900 kcal och upp mot 40 g fett (beroende på vilken pizza vi väljer förstås).

Vänliga hälsningar
Viveca/dietist

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top