High Chaparall-råd önskas!

High Chaparall-råd önskas! Hej Gunnel!Jag skulle vilja skaffa en high chaparall-kaktus, men var kan man köpa dem, och hur sköter man dem? / Erik Faxén...

High Chaparall-råd önskas!

Hej Gunnel!
Jag skulle vilja skaffa en high chaparall-kaktus, men var kan man köpa dem, och hur sköter man dem? / Erik Faxén

Svar:

Hej Erik
High chapparall är en euphorbia inte en kaktus. Skillnaden är att den har en vit mjölksaft om man bryter av den. Den har inte heller sina taggar samlade i små “kuddar” som kaktusarna har. Euphorbior kommer mestadels från Afrika och kaktusar från Amerika. Båda är suckulenta, det betyder att de samlar vatten i stammen eller i bladen. De är alltså anpassade till ett torrt klimat och får absolut inte vattnas för mycket. De måste torka upp rejält mellan vattningarna. Man får också vara försiktig med gödning. Annars är det absolut inte någon svår krukväxt. Jag förvånas över att du har svårt att få tag i den. Jag tycker att den finns mycket ofta i blomsterhandeln. Be din blomsterhandlare att ta hem ett exemplar åt dig. Det är lätt att ta sticklingar av high chapparall också. Man river bara av en liten “gren”, lägger den att torka några dagar och planterar den därefter i vanlig krukväxtjord, gärna med uppblandning av sand.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top