Ribsen blommar inte

Ribsen blommar inte Jag har planterat rosenribs för två år sedan. Buskarna är kraftiga men det kommer endast ett fåtal blommor. Dröjer det några år...

Ribsen blommar inte

Jag har planterat rosenribs för två år sedan. Buskarna är kraftiga men det kommer endast ett fåtal blommor. Dröjer det några år innan man får full blomning? Buskarna har eftermiddagssol. / Laila Petersson

Svar:

Hej
Rosenribs (Ribes sanguineum) anses vara en anspråkslös växt som gillar sol såväl som halvskugga. Jag har aldrig hört att den skulle blomma dåligt. Ofta är det dock så att en växt blommar bättre om den får full sol. Kanhända har du gödslat för mycket? Kväverik gödning skyndar på växten av blad och grenar på bekostnad av blommor. Prova att gödsla enbart med ett fosforrikt görningsmedel som benmjöl. Det befrämjar blomning (och fruktsättning).
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top