Kan ormhasseln flyttas?

Kan ormhasseln flyttas? Hej!Jag har en ormhassel och jag tror den är rätt gammal, kan jag flytta den så att man ser den mer för...

Kan ormhasseln flyttas?

Hej!
Jag har en ormhassel och jag tror den är rätt gammal, kan jag flytta den så att man ser den mer för den är så himla “fräck”? Kan man även flytta en hängpil (dvärg?) som oxå står alldels dumt till när ska man beskära det? / Emma Tidevik

Svar:

Hej Emma!
Du kan säkert flytta dina småträd bara du tar med en riktigt stor jordklump så att du får med så mycket rötter som möjligt. Gräv den nya gropen först och fyll den med vatten. Om det rinner undan på en halvtimme behöver du knappast förbättra jorden men tar det längre tid kan du behöva gräva djupare och lägga något dränerande material, t ex singel i botten. Bäst är att flytta innan trädet “vaknar” på våren eller sent på hösten. Beroende på var i landet du bor, kan det vara väl sent nu.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top