Snabbväxande insynsskydd

Snabbväxande insynsskydd Hej! Bor i zon 5 och vill ha en snabbväxande häck som snabbt blir ganska hög som insynsskydd på baksidan. Solen skiner där...

Snabbväxande insynsskydd

Hej! Bor i zon 5 och vill ha en snabbväxande häck som snabbt blir ganska hög som insynsskydd på baksidan. Solen skiner där hela dagen och det är ganska blåsigt. Jag vill inte ha något med barr. Vad tror du passar? / gabbi

Svar:

Hej!
Det mest snabbväxande du kan sätta är pil. Man köper en knippe pinnar och sticker ner i jorden. Helst bör man fläta dem i ett rutmönster för att det ska bli stadigt. Pinnarna slår så gott som alltid rot mycket snabbt och grönskar.
Vill du ha en häck snabbt är det bättre att köpa buskar än häckplantor. Plantera dem något glesare än häckplantorna. Snabb och mycket tålig är också sibirisk ärtbuske (Caragana) som också rådjuren tycks rata! Rosentry, blåtry, hägg, fläder och snöbär växer fort.Det finns en särskild slags poppel Häckpoppel (Populus simonii) som lär vara snabbväxande.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top