När är det växthusdags?

När är det växthusdags? När kan man börja, vilken månad, odla i växthus? / Yvonne Johansson Svar: Det beror på om du har uppvärmning i...

När är det växthusdags?

När kan man börja, vilken månad, odla i växthus? / Yvonne Johansson

Svar:

Det beror på om du har uppvärmning i växthuset eller ej. Särskilt behövs det under kalla nätter. Kan du bara hålla frostfritt därinne också på natten så går det bra att odla. De flesta frön gror inte vid låga temperaturer, nädstan ingenting växer när det är under sju grader. Tomater vill ha omkring 20 grader för att gro men de kan placeras ut i växthuset om man förgrott dem inne. Det gäller också sommarblommor av många slag.
En enkel frostvakt som slår på elvärme när temperaturen närmar sig noll kan vara tillräckligt. Det beror förstås på hur isolerat växthuset är och var det står placerat.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top