Björken kan förstöra avloppen

Björken kan förstöra avloppen Hej!Vi har köpt hus och en trädgårdsmästare var på besök och beskar våra äppelträd. Samtidigt sa han att den stora björken...

Björken kan förstöra avloppen

Hej!
Vi har köpt hus och en trädgårdsmästare var på besök och beskar våra äppelträd. Samtidigt sa han att den stora björken som står 5-6 meter utanför entrén måste tas bort, eftersom björken har ett enormt rotsystem som förmodligen äter sig in under huset och förstör avloppsledningarna. Vad säger Du? / Liselotte Sjöholm

Svar:

Hej Liselotte!
Ja, det stämmer att björkarnas rötter letar sig fram till vattenledningar och avloppsledningar och växer in i dem och täpper till dem. Så var det i mitt eget föräldrahem. Alla träd har ett rotsystem som i stort är lika stort som dess krona. Men särskilt björkrötter har en förmoga att leta upp och suga åt sig det vatten som finns i närheten. Det är näst intill hopplöst att odla någonting under en björk.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top