Få stopp på mullvadarna

Få stopp på mullvadarna Jag har besvär med mullvadar, det är fullt med jordhögar och rabatterna är underminerade. Vad göra? De fanns där förra året...

Få stopp på mullvadarna

Jag har besvär med mullvadar, det är fullt med jordhögar och rabatterna är underminerade. Vad göra? De fanns där förra året också. / Cecilia Elander

Svar:

Hej!
Usch ja, mullvadar är ett gissel. En enda kan orsaka stor skada, för att inte tala om vad många kan göra! Massor av knep har provats. T ex att sticka ner tomma glasflaskor med öppningen nedåt i alla hål man hittar. Blåsljudet som uppstår skulle göra mullvadarna galna! Inte vet jag om det funkar. Vi tog dock ett antal sorkar i en sorkfälla som vi betade med bitar av rotselleri. Man får absolut inte lämna människolukt på fällan, så använd tunna handskar när du betar! Fällan sattes under en upp och nedvänd plasthink över sorkhålet. Just rotselleri tycktes vara älsklingsmat för sorkar. Men om mullvadar går på det vet jag inte. Weibulls har ett medel som heter Stoppar mullvadar. Jag har inte provat det. Telefon till Weibulls är 0414-44 38 00 (Man svarar Svalöf-Weibulls)
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top