Paprika i olika kulörer

Paprika i olika kulörer Hej! Jag har satt paprika inomhus förra våren. Under hela vintern har den gett frukt och är fortfarande jättefin. Hur gammal...

Paprika i olika kulörer

Hej! Jag har satt paprika inomhus förra våren. Under hela vintern har den gett frukt och är fortfarande jättefin. Hur gammal kan en paprika-planta bli och är de olika färgerna olika frukter eller samma beroende på tid före skörd? Jag satte kärnor från grön paprika jag köpte i affären. Men min skörd har blivit gula paprikor! / Gina

Svar:

Hej igen Gina!
Kul att du intresserar dig för lite annorlunda grönsaker! Paprika tillhör pepparsläktet som omfattar massor av arter. En del är gula, andra röda och det finns faktiskt de som är gröna som mogna. Men de flesta gröna paprikor är inte mogna och därmed är inte fröet färdigt att så. Ändå måste det ha varit en gul sort som du sådde från omoget frö. Bara att gratulera! Ja, hur gammal en paprika(peppar)planta kan bli vet jag inte, men där de växer i främst Sydamerika är det ofta stora buskar. Problemet är ju att hålla lagom fuktighet och temperatur inomhus hos oss om vintern. Vi har för torrt och varmt i våra lägenheter. Men du har ju lyckats hålla härligt liv i din planta hela vintern så fortsätt bara! Skola ut plantan försiktigt till sommaren och skola in den lika försiktigt till hösten. Det betyder att du mycvket sakta vänjer den en stund i taget vidden nya miljön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top