Avbitna petunieplantor

Avbitna petunieplantor Hej! För ca en månad sedan sådde jag bl.a. petunior. Fröna grodde och det kom upp ca 5 plantor i varje kruka (6...

Avbitna petunieplantor

Hej! För ca en månad sedan sådde jag bl.a. petunior. Fröna grodde och det kom upp ca 5 plantor i varje kruka (6 st). En efter en hittar jag nu småplantorna liggande, precis som avbitna, i krukorna. De ser inte sjuka ut. Jag har trott att det var för blött, för torrt och för varmt men inte blivit klok på vad som kan vara fel. Nu har jag endast tre, ganska stora, plantor kvar, men är rädd att även dessa kommer att styka med. Jag har använt nyinköpt såjord, rena krukor och dessa har stått iett miniväxthus. Kan det finnas någon organism i jorden som biter av stjälkarna? / Kerstin Andersson

Svar:

Det där låter väldigt konstigt. Är du säker på att plantorna inte gått av p g a röta? Rothalsröta gör att plantorna går av vid roten och dör.
Pröva att lägga perlite eller vermiculite över jorden och runt plantorna så att de inte ligger mot jorden. Det är det enda råd jag kan komma på.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top