Buskar till berså

Buskar till berså Jag ska anlägga en berså, har du några bra tips på vilka buskar jag ska plantera? / Agneta Bergquist Svar: Hej Agneta!Det...

Buskar till berså

Jag ska anlägga en berså, har du några bra tips på vilka buskar jag ska plantera? / Agneta Bergquist

Svar:

Hej Agneta!
Det klassiska till en berså är ju syren men jag har sett fina bersåer av lind, avenbok och idegran till exempel. Idegran och andra barrväxter är ju städsegröna. Man kan också få en annorlunda berså av bambu. en är fin även på vintern när den står torr. Det finns bra härdiga bambusorter nu. Man kan också blanda olika slags buskar som är fina med blommor vid olika tidpunkter, med doft och vacker höstfärg…
Det finns väl inga regler för det här. Välj det du tycker om men se till att de, buskarna, inte blir för breda. Klipp dem “konformigt” så att de är bredare i basen än upptill så blir de inte glesa nedtill med tiden.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top