Sköta trötta fruktträd

Sköta trötta fruktträd Nya fruktträd i all ära, men inte tycker jag att smaken är densamma! Ge mig råd hur jag sköter gamla och “trötta”...

Sköta trötta fruktträd

Nya fruktträd i all ära, men inte tycker jag att smaken är densamma! Ge mig råd hur jag sköter gamla och “trötta” träd. / Marlene Niggol

Svar:

Hej Marlene!
Gamla trötta fruktträd kan få en ny vår om de beskärs rätt men till det behöver man kunnig hjälp. Beskär man för mycket kan man få en “skog” av pinniga årsskott. Be någon som kan trädbeskärning om hjälp!
Grundprinciperna för beskärning är att man tar bort grenar som skaver mot varandra och som växer inåt trädet. Man ska få in luft i kronan så att frukten får sol. Men rätt skötsel kan du få underbara gamla träd, men ge dig inte på dem själv! Det kostar inte så mycket att få hjälp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top