Visste du att du kan minska ditt koldioxidavtryck avsevärd om du byter ut en animalisk produkt mot en växtbaserad? Det kan handla om att byta komjölken i kaffet till havredryck eller från smör till växtbaserat margarin på mackan. Dessutom är det bra både för hälsan och plånboken.
Carlshamn har länge haft ett brett, gott och växtbaserat sortiment. Förutom att innehållet smakar gott så är deras produkter också ett hållbart val. De har bland annat satsat på Zero-Waste i tillverkningen och att använda mindre plats i förpackningarna.
Två av deras senaste produkter är Carlshamn Tre oljor och Carlshamn Havssalt. Några fördelar med de två bredbara margarinerna är att de går lika bra att använda i bakning som vid matlagning eller på smörgåsen, att de är mjuka redan när de tas ut det ur kylen och förstås att de är växtbaserade.
Här hittar du ett recept på ett gott och enkelt grytbröd att baka.
Lös korsord – vinn produkter från Carlshamn
När du löst hela korsordet – klicka på “Avsluta” för att skicka in din lösning och delta i tävlingen.
Om Carlshamn
Grunden för Carlshamn sattes i Karlshamn redan på 1920-talet. Sedan dess har Carlshamn genom åren förutom margarin även tillverkat glass, växtbaserade drycker och växtbaserat färskostpålägg. De har också stuckit ut i mängden med sin reklam – vem minns inte till exempel reklamklassikern ”Gott-gotti-gott-gott”? Idag fokuserar de på det de gör allra bäst – växtbaserade margarinprodukter som passar alla. Ingen ska behöva kompromissa på smaken!