Så fick Ingrid och Per-Olov mer frihet i vardagen

Med en Eloped blir livet både enklare, roligare och kanske framför allt – friare. Här berättar Ingrid Forsberg och Per-Olov Karlinder hur promenadscootern Eloped förenklar, och förgyller, deras liv.

Idag begränsar många sina liv av olika anledningar, kanske på grund av att man har svårt att gå längre sträckor eller att man inte längre kan köra bil, eller saknar körkort helt. Med en Eloped promenadscooter kan man ta sig fram både enkelt och smidigt och på så vis både kunna handla, åka på härliga utflykter eller ge hunden en långpromenad.

Sociala och långa hundpromenader

En nöjd Eloped-ägare är Ingrid. Hon har en energisk hund som gärna vill ha långa promenader, men då Ingrid har en knäskada har hon svårt för det. Hon har testat att cykla för att få till längre rundor, men efter att hunden råkade dra omkull henne en gång såg hon sig om efter nya alternativ. När hennes dotter, som har MS, köpte en Eloped insåg Ingrid att det skulle kunna passa henne också.

– Jag köpte först en City, men den passade inte mina behov helt så jag bytte till en Elite. Nu åker jag och min dotter två rundor tillsammans varje dag, vilket är jättemysigt samtidigt som hunden får sina promenader.

Ingrid köpte sin Eloped Elite Sport från en återförsäljare i närheten, och tycker det är tryggt att veta att Eloped kan ge service snabbt och smidigt, oavsett var man bor. Hittills har hon dock bara behövt få hjälp med punktering.

– Jag har kört in och fått det fixat på en gång i stort sett, det har inte varit några väntetider, berättar hon.

Att ladda är inte heller några problem, då det går att göra hemma i vanligt uttag.

– Jag har en sladd jag dragit ut dit Elopeden står, så att jag kan ladda. Både jag och min dotter har varsin underhållsladdare, förklarar hon. Ingrid tar oftast sin Eloped när hon ska på promenad med hunden och när hon ska ta soptunnorna till tömning. Det längsta hon åkt är fem kilometer.

– Då behöver den stackars hunden springa med hela vägen, säger hon och skrattar. Men hon går upp på fotplattan när hon blir trött. Ibland sitter hon hellre där än att gå bredvid. Möjligheten att ge hunden långa promenader är en av de främsta fördelarna med köpet av Elopeden.

– Det känns så bra att komma ut med hunden trots min knäskada. Det är även skönt att kunna packa med alla nödvändiga saker i packboxen. Sen är färgen också fin, säger hon och avslutar:

– Vad mer ska jag säga? Den är bara underbar.

Gör det lättare att komma ut

En annan av många nöjda kunder är Per-Olov Karlinder. Anledningen till att han valde att skaffa en var främst åldern, då han fyller 95 i år.

– Innan cyklade jag mycket men för ett år sedan började det kännas lite vingligt. Bil hade jag också men vet att det kommer en tid när man inte ser lika bra och då är det bättre att stoppa innan något händer. Men man måste ju ha något att förflytta sig med, förklarar Per-Olov.

Han började se sig om efter alternativ och hittade Eloped.

– Efter att ha fått provköra en trehjulig modell och en fyrhjulig bestämde jag mig för den sistnämnda i modellen Eloped Quattro. Jag har sällan varit så nöjd med ett köp och har ha mycket nytta av min Eloped, berättar han.

Per-Olov använder ofta sin Eloped för att ta sig ut och ägna sig åt ett av sina främsta intressen, nämligen foto och film.

– Jag använder min Eloped för att komma i väg och filma. Har bland annat kört runt i Malmö och ut till hamnen för att titta på och fota båtar. Jag har själv haft båt tidigare, förklarar han och fortsätter:

– Sen åker jag och handlar också, och en klar fördel är ju att jag kan köra med Elopeden i butiken. Fler fördelar är att den är bekväm, har bra synlighet med lamporna på, att den är underhållsfri och inte minst lätt att köra.

När vi intervjuade Per-Olov fick han även testa Eloped Quattro Sport, den senaste versionen av hans Eloped, vilken han blev väldigt imponerad över.

7 anledningar att välja promenadscootern Eloped

 • Förstklassig service oavsett var du bor
 • Lång räckvidd och designad för svenska förhållanden
 • Alltid hemleverans
 • Egna Eloped-butiker
 • 2 års garanti på maskinen och 1 år på batteriet
 • Redo att använda vid leverans
 • Möjlighet att köpa till avbetalning 24 månader räntefritt

Prisexempel

 • Eloped Elite Sport, 70 km – 26 950 kr alt. 1 122 kr/mån*
 • Eloped Quattro Sport, 50 km – 33 950 kr alt. 1 415 kr/mån*
  *avbetalning 24 månader räntefritt

Läs mer på www.eloped.se/promenadscooter

Om Eloped

Eloped har erbjudit elfordon av hög kvalitet som är säkra att använda och designade för svenska förhållande sedan 2007. De har ett brett butiks- och återförsäljarnätverk och erbjuder högklassig service över hela landet för en fulländad användarupplevelse.

Vill du veta mer? Besök www.eloped.se eller ring deras kundtjänst på 040-30 92 92.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top