Så håller du mössen borta

ANNONS: När det blir kallare utomhus söker sig små ovälkomna gäster, som möss, in i våra bostäder. Här är tre tips på vad du kan göra för att förhindra att det sker.

Under hösten och vintern är det vanligt att möss söker sig in i värmen och inte sällan flyttar de in i våra hus, och kanske framför allt i våra sommarstugor som står tomma under den kalla säsongen. Förutom att det inte är så trevligt att hitta musspillning här och där i huset, så kan mössen ställa till med större problem genom att gnaga på kablar, vilket kan leda till kortslutning och i värsta fall brand.. Därför är det bra att du förhindrar att de trivs – och för det finns det några saker du kan göra.

1. Täta eventuella hål och springor

För det första – försök att täta ditt hus så att mössen inte hittar in. Det är dock enklare än det låter, eftersom möss kan ta sig in genom ett hål som är så litet som sex millimeter. Kika bland annat under diskbänken där det finns genomföringar. Om du hittar ett hål kan du täta det med exempelvis stålull eller insektsnät i metall.

2. Håll ätbara saker borta

Möss som hittar in i huset under diskbänken möts inte sällan av en fest – med gamla matrester att mumsa på. För att undvika det är det bra att försöka hålla det så rent som möjligt där under.

Ställ också undan ätbara saker från hemmet. Husmöss är allätare som bland annat tycker om frukt, gryn, mjöl och spannmål. Lägg det du har i skafferiet i förslutningsbara burkar och inte i papperspåsar som mössen enkelt gnager sönder. Skogsmöss äter lite andra saker och föredrar bland annat nötter och skott – och kan dessutom livnära sig på stearin och tvål. Så lägg undan ljusförpackningarna.

3. Avskräck möss och råttor med ultraljud

Ultraljud är ytterligare en metod att använda för att hålla mössen borta. Silverline A-Repeller är ett program av välbeprövade elektroniska produkter som avskräcker mössen utan att använda vare sig gift eller fällor. Produkterna använder ett unikt anpassat ultraljud som skyddar ditt hem från möss och råttor – utan att du själv kan höra ljudet. Ultraljudet stressar mössen och råttorna och ger dem en odräglig miljö, vilket hindrar dem från att bosätta sig.

Silverlines A-Repeller MR är enkla att använda. Du sätter bara in enheten i ett vägguttag i det utrymme du vill skydda, sedan verkar den direkt och dygnet runt! 

MR130 är Silverlines mest tåliga och kraftfulla A-Repeller MR, konstruerad för att tåla tuffa miljöer, såsom garage, källare, vind, stall och krypgrund. Den har en täckyta på upp till 130 m².
Läs mer om MR130 här.

MR80 är mycket kraftfull, utrustad med Double Guard, som ger dubbelsäkerhet med både A-Guard och ElectroPulse, och en täckyta på upp till 80 m².
Läs mer om MR80 här.

MR30 är den minsta, men fortfarande kraftfulla, avskräckaren, som passar perfekt för sovrum och mindre utrymmen med en täckyta på 30 m².
Läs mer om MR30 här.

Vill du skydda din bil, husvagn, förråd eller annat utrymme utan tillgång till eluttag kan du använda MR50 Battery, som drivs av tre LR20 batterier.
Läs mer om MR50 Battery här.

Om Silverline

Silverline Pest Protect erbjuder säkra och enkla lösningar för bästa skydd mot skadedjur, som låter dig koppla av och njuta av ditt hem och trädgård på ett miljösmart sätt. De erbjuder ett brett utbud av lösningar för de vanligaste typerna av skadedjur.
Läs mer om deras olika produkter på silverline.se.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top