• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • En smartphone som är lätt att använda – och lätt att älska

  Det ska vara lätt att göra rätt. Nu är Doros enklaste smartphone hittills här! Doro 8110 har en snygg design, är lätt att använda och har alla funktioner som du önskar av en telefon.

  En smartphone som är lätt att använda – och lätt att älska

  Dagens snabba digitalisering med nya tekniska lösningar i stort sett varje dag kan göra det svårt för vem som helst att ha svårt att hänga med, hur bra koll vi än tycker oss har på teknik. Men varför måste teknik vara svårt? Den frågan har Doro ställt sig, som nu lanserar en ny smartphone som är deras enklaste någonsin.

  Doro 8110 är smartphonen för dig som vill ha en smidig och trygg mobil för att hålla kontakt med nära och kära, men med möjligheten att använda alla andra fördelar som en smartphone kommer med. Telefonen har ett lättanvänt och patenterat gränssnitt som gör den lättanvänd genom att ge dig tydliga val för att sedan guida vidare genom varje steg. Det är praktiskt både för dig som aldrig använt Android förut och för dig som är en mer van användare.

  I den nya smartphonen kan du inte bara välja större text, utan även större ikoner. Telefonen har också förstärkt ljud och frekvenser som är anpassade för äldre öron. På baksidan sitter dessutom en trygghetsknapp som ser till att hjälpen aldrig är längre bort än en snabb knapptryckning, vilket ger en trygghet både för dig och för dina nära och kära. Knappen är kopplad till Doros Response by Doro-app, i vilken du själv väljer vem som ska vara dina hjälpkontakter.

  Doro 8110 har dessutom en trippelkamera som i kombination med den stora skärmen gör det extra roligt, och enkelt att ta bra bilder. Den kan bland annat ta porträttbilder och panoramabilder, zooma in och ut vilket är särskilt bra om du vill komma djur och natur nära inpå och är det mörkt kan du välja att fota i nattläge. Allt för att du ska kunna ta fantastiska bilder och lmer – varenda gång!

  Läs mer om Doro 8110 här! 

  Bli ett fotoproffs i sommar – 7 tips

  Med en bra smartphone kan alla bli fotografer och ta fantastiska bilder och Doro 8110:s trippelkamera gör det enklare än någonsin att ta proffsiga bilder. Här är några tips på hur du tar riktigt bra bilder för att imponera på släkt, vänner – och kanske framför allt dig själv.

  1.Våga gå nära motivet.
  2. Välj vad som måste finnas med i bilden istället för att försöka få med allt.
  3. Kom ihåg att vissa kameratelefoner tar bilden först när fingret släppt avtryckaren.
  4. Håll kameran stilla. Om du tar bilder inomhus utan blixt är detta jätteviktigt för att få en bra skärpa. Luta dig mot en dörrkarm eller en stol för att få stöd.
  5. Fotografera helst utomhus. Då får du ett naturligt ljus på bilderna.
  6. Hitta en "ren" bakgrund. Vid porträttfotografering är det viktigt att inte låta bakgrunden stjäla för stor uppmärksamhet. Undvik att ha saker som sticker upp bakom en persons huvud.
  7. Sist men inte minst, det bästa rådet som till och med proffsfotograferna tillämpar: Ta en massa bilder eftersom det ökar dina chanser att få till den perfekta bilden. Var inte rädd att ta många bilder. Din telefon har gott om utrymme och det är enkelt att i efterhand radera de bilder som inte blev bra.

  Hjälp med högt och lågt

  Vi har nog alla frågat både barn och barnbarn om hjälp med både det ena om det andra när det kommer till mobilen, men ibland kan det vara skönt att få hjälp av någon utomstående. Därför tar Doro inte bara fram lättanvända smartphones, de har även en kundtjänst som hjälper till med stort och smått – allt ifrån att komma igång med BankID till att logga in på 1177.

  Doro har också en smartphoneskola online, som nyligen fått en uppfräschning, både vad gäller utseende och innehåll. I den kan du bland annat lära dig mer om Instagram, hur GPS-tjänster fungerar, komma igång med e-post i mobilen, upptäcka Spotify och mycket mer.

  Läs mer på www.doro.com/trygg!
 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!