Tomatsallad med chevé och quinoa

Tips på recept för en välmående mage av Jacob Wismar. Läs receptet i artikeln.

Tomatsallad med chevé och quinoa

4 portioner

Du behöver

150 gr Chevré

12 cocktailtomater

1 rödlök

1/2 gurka

1 dl kokta stora bönor

3 dl kokt röd quinoa

1/2 dl Super sour*

100 gr baby spenat

1/2 Tiptop topping **

 

Gör så här

Skär cheven i fyr aksivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera dem i ca 3 minuter på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skiva rödlöken och skala gurkan och skär den i stavar. Blanda tomat, gurka, bönor och quinoa med Super-sour-exxens. Vänd ner babyspenaten och toppa med gratineras chevré och tiptop-topping. Servera gärna med kyckling, rostbiff eller lammstek.

* 1 sats

3 citroner

3 lime

4 msk honung

1 dl olivolja

salt och vitpepper

Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalen fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.

**

Blanda lika stora delar av: pumpakärnor, solroskärnor, cashewnötter, svarta sesamfrön och valnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top