4 portioner
Du behöver
150 gr Chevré
12 cocktailtomater
1 rödlök
1/2 gurka
1 dl kokta stora bönor
3 dl kokt röd quinoa
1/2 dl Super sour*
100 gr baby spenat
1/2 Tiptop topping **
Gör så här
Skär cheven i fyr aksivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera dem i ca 3 minuter på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skiva rödlöken och skala gurkan och skär den i stavar. Blanda tomat, gurka, bönor och quinoa med Super-sour-exxens. Vänd ner babyspenaten och toppa med gratineras chevré och tiptop-topping. Servera gärna med kyckling, rostbiff eller lammstek.
* 1 sats
3 citroner
3 lime
4 msk honung
1 dl olivolja
salt och vitpepper
Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalen fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
**
Blanda lika stora delar av: pumpakärnor, solroskärnor, cashewnötter, svarta sesamfrön och valnötter.