Katarinas berättelse

"Jag hade alltid trott att urinläckage bara drabbade gamla människor. Inte någon som mig – vältränad, frisk och 42 år."

Katarinas berättelse

Utöver alla andra konsekvenser resulterade min rädsla för att kissa på mig i att jag började avstå från sex. Jag kände mig verkligen inte sexig inför min partner längre – bara isolerad. Jag var helt förkrossad. Jag hade alltid trott att urinläckage bara drabbade gamla människor. Inte någon som jag – vältränad, frisk och 42!
Jag var rädd att min partner skulle lämna mig, och självförtroendet gick i botten. Jag började till och med att undvika socialt umgänge. Jag kissade ju på mig varje gång jag skrattade. Dessutom kände jag mig besvärad över de gigantiska, otympliga bindor jag hade på mig varje dag.

Till slut blev jag verkligen deprimerad, och bestämde mig för att jag var tvungen att ta itu med problemet och tala med min läkare. Hon gav mig några raka fakta och förklarade vilka alternativ jag hade. Jag blev verkligen förvånad när hon ordinerade mig de här små specialskydden för urin. Det var en sådan lättnad att få prata med henne om mitt urinläckage. Allt hon sa verkade så klokt. Hon hjälpte mig verkligen att inse att jag kunde njuta av livet igen.
 

Hon rekommenderade också bäckenbottenträning och hintade samtidigt att det till och med kunde förbättra mitt sexliv. "Vilket sexliv?" minns jag att jag tänkte. Men sedan dess har mycket hänt och, ja, mitt sexliv är fantastiskt! Sedan jag hade lärt mig att isolera de inre musklerna i slidan och urinblåsan blev mina orgasmer mer intensiva.
Vill du veta mer om bäckenbottenträning? Läs mer här! 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top