Följ med på kulturkryssning med Icakuriren

I november är det premiär för ett nytt, härligt inspirerande event i Icakurirens regi!

Följ med Icakuriren för nya, inspirerande kulturmöten den 12-13 november. Under ett dygn bjuder vi på intressanta möten med författare, kulturprofiler, underhållning och livemusik. Du får också njuta av god mat och dryck på färden genom Stockholms vackra skärgård. Så ta med dig en vän och följ med oss på en kulturell resa i höst!

Möt oss ombord!

Lyssna till samtal med skådespelarna Sofia Ledarp, Frida Hallgren och Tova Magnusson som alla tre är aktuella i föreställningen ”Kretsen – Om Himla af Klint” med urpremiär senare i höst på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Vi kommer också på scenen få ta del av ett smakprov från repetitionerna inför premiären 9 december. Kulturhuset Stadsteaterns teaterchef Maria Sid leder och deltar i samtalet.

Skådespelarna Sofia Ledarp, Frida Hallgren och Tova Magnusson aktuella med ”Kretsen – Om Hilma af Klint” är med ombord. Foto: Matilda Rahm.

Litteratur: Vi samtalar med tre intressanta och prisbelönta författare:

Lena Andersson är en av våra främsta författare och Augustprisvinnare för sin roman Egenmäktigt förfarande. I aktuella Studie i mänskligt beteende skildrar hon kvinnor i samtiden som försöker stå ut i sina kroppar, som betraktar varandra och betraktas, som noga lyssnar av det som inte sägs medan de försöker förstå det som sägs.

Maria Grund berättar om livet och skrivandet efter succédebuten Dödssynden. Hur var det att skriva de så fruktade bok två Dödsdansen och tre Nattflygaren, när den första boken hyllats så unisont? Uppmuntrade priser som ”Årets deckardebut” eller kvävde de skrivarlusten?

Ida Andersen tar oss med till 1700-talet och glasbrukets gryningstid i Kosta. Ett fattig-Småland där förändringens vindar blåser. Det är en berättelse om trilskande glasblåsare, om obändig kärlek, familjeband, synd, skam och sexualitet. De två första delarna heter I oxögat och Skörgossen.

Film: Journalisten, författaren och Icakurirens krönikör Göran Everdahl håller i en föreläsning inom bio, TV och streaming. Vem kan hålla reda på alla serier och filmer, och vad man ska se? Göran ser framåt i tiden: vilka filmer kommer att vinna priser? Vilka serier kommer det att pratas om? Och framför allt: vilka är värda din tid?

Populärkultur: Radioprataren, författaren och Icakurirens krönikör Kalle Lind är med oss. Han kallar sig diversearbetare i kulturbranschen med särskild inriktning på det obskyra och populärkulturella. I en serie böcker har han tagit sig an den svenska nöjeshistorien, med fokus på Hasseåtage, deras företrädare Karl Gerhard och nu senast deras efterträdare Galenskaparna & After Shave. På scenen blandar han kåseri, föredrag och quiz.

Resor: Författaren, resejournalisten och en av grundarna till resetidningen Vagabond Per J Andersson är med på resan. Per föreläser och guidar dig genom kulturella guldkorn i Europa. Vilka sevärdheter får du inte missa, och visst är det enkelt att resa med tåg även som äldre! 

Musik: En av Sveriges bästa jazzsångerskor, Christina Gustafsson med trio bjuder på en blandad kompott ur Monica Zetterlunds stora sångskatt. Då Christina har rötterna djupt i den värmländska myllan kommer självfallet en del av materialet att framföras på klingande värmländska. Allt detta ackompanjeras av en skönt svängande trio som tillsammans med Christina kommer att ge er en mycket trevlig musikalisk upplevelse.

Pris från 1 459 kr där allt detta ingår:
  • Resa med Viking Line, Viking Cinderella Stockholm-Mariehamn t/r
  • Boende – del i tvåbäddshytt Economy Piccolo
  • Stort kulturprogram
  • Välkomstdrink
  • Buffémiddag inklusive vin, öl, läsk och kaffe
  • Stor frukostbuffé
  • Kaffe och frukt ingår vid föreläsningarna

Fram till 31 maj 2023 erbjuder vi dig 10% på hyttpriset!

Klicka här för att läsa mer och boka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top