7 tips på hur ni håller er relation vid liv

Relationsexperten Daniela Gordon ger konkreta råd om hur du jobbar på din relation.

Daniela Gordon är samtalsterapeut och har bland annat medverkat i SVT-programmet Gift vid första ögonkastet. Hon menar att det går att börja leva mer kärleksfullt även om man varit ett par i flera decennier. Här är hennes råd:

1. Uttryck varje dag tacksamhet och uppskattning över varandras positiva sidor. “Å, det där leendet som du ger mig”, eller “Jag uppskattar verkligen att du lagar mat.” 

2. Uttryck kärleken med gester. Köp den där apelsinchokladen som du vet att partnern gillar. 

3. Ställ ofta frågan: “Vad kan jag göra för att ditt liv ska bli rikare?”

4. Gör förmaningar till önskemål. “Jag skulle uppskatta om du vek tvätten istället för att bara slänga in den i garderoben”. 

5. Intressera dig för sånt som din partner gillar, även om du inte bryr dig själv.

6. Minns tillsammans. Återupplev gamla minnen, sådär som man gör med barn. “Kommer du ihåg när vi var nykära och nästan missade färjan till Husarö? Jisses, vad vi skrattade.” Minnen visar att ni har en historia ihop. 

7. Släck ner mobiler, datorer och tv en viss tid på kvällen. Prata och umgås med din partner i soffan. Idag fylls vi hela tiden av intryck, det är input, input, input. Stäng av! Om man aldrig reflekterar och är med sina egna tankar lever man ett tomt liv. 

4 steg till att bli intima igen

1. Ha sex en dag i veckan, på en bestämd dag, vare sig ni har lust eller inte. Det behöver inte vara fantastiskt sex, men det är ett sätt att få igång sexlivet igen. 

2. Fysisk kontakt varje dag. Håll varandra i handen. Kyss varandra. Smek den andre över ryggen. Det gör att ni känner er emotionellt nära varandra. 

3. Titta in i varandrasögon i tre minuter. Utan att skratta eller prata. Det ger själslig kontakt.

4. En dejt varannan vecka. Teater, bowling, restaurangbesök eller vad som helst. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top