• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Modejouren: Se Annas förvandling

  Anna Ivarsson beskriver sitt hår som ett hopplöst krull och sin garderob som en enda mishmash. Nu är det dags för förändring.

  Modejouren: Se Annas förvandling
  Före och efter. "Jag älskar min nya stil, säger Anna Ivarsson. Foto: Peter Knutson

  Rihanna har haft det liksom Bette Midler, Julianne Moore och Susan Sarandon – och många fler. Rött hår eller intensiva lockar, eller både och.
  Modejourens modell Anna Ivarsson har både och – till sitt stora förtret.
  – Numera har jag förlikat mig med mina burriga lockar men jag kan inte säga att vi är kompisar, förklarar Anna när hon sitter framför spegeln och väntar på att Icakurirens frisör och makeupartist Héléne Hagman ska börja klippa i det tjocka håret.
  Hon ser lugn ut men skenet bedrar.
  – Ärligt talat så är jag livrädd just nu. Håret är en sådan stor issue för mig, bekänner Anna.
  Minnen från skoltiden, då hon blev mobbad för att hon inte passade in i den gängse mallen, där blont och rakt hår var standard, har bleknat. Men fortfarande kan minnena spela Anna ett spratt eftersom hon har svårt att inse att hennes hår är en tillgång.
  – Du har så otroligt mycket hår, det är verkligen häftigt, förklarar Héléne Hagman.

  Gråa utväxten färgas

  Annas intensivt röda lockar har också bleknat. Mellan de rödfärgade lockarna och hårbotten finns en tydligt grå utväxt som nu ska färgas i en skimrande naturton.
  Anna vill också ha hjälp att hitta andra kläder än jeans och tröja som hon bär veckans alla dagar, både på jobbet och fritiden.
  – Det finns så många snyggt klädda kvinnor men när jag själv ska gå ut och handla blir det en tröja här och en skjorta där och så ett par jeans. Min garderob är därför ett enda mishmash och jag har
  ingenting som hänger ihop. Jag har tröttnat på att inte ha någon egen stil, berättar Anna som jobbar som marknadskoordinator på ett bokförlag.
  Modejourens stylist Hedvig Andér har valt ut kläder som funkar både på jobbet, på fritiden och till fest.
  –  Anna säger själv att hon är lite tillbakadragen. Jag vill att hon ska se till hela sin potential och ta lite mer plats. Jag är dessutom övertygad om att Anna passar utmärkt i kjol och klänning, något som hon nästan aldrig använder.

  Fick godkänt av barnen

  När dagen med Modejouren lider mot sitt slut har t-tröjan och de blå jeansen bytts mot en klänning som framhäver Annas fina figur. Hennes krusiga och burriga lockar har förvandlats till en formklippt frisyr. Men den allra största förvandlingen blev till när håret plattades rakt.
  – När jag kom hem trodde min man att jag hade bytt glasögon. Sedan skrattade han och tyckte jag var fin, tur för honom, berättar Anna några dagar senare.
  Hennes nya look fick också med beröm godkänt av barnen.
  – Först kändes det helt främmande med rakt hår men tänk så fort man vänjer sig. Och nu har jag köpt både plattång, värmeskydd och sprej, avslöjar Anna.
  Men till vardags får lockarna ändå fritt spelrum om än i en mer tuktad form.
  – Tänk att vi äntligen är kompisar.

   

  Annas hår och makeup - steg för steg >>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!