• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Annas hår och makeup steg för steg

  här ser du, steg för steg, hur Annas hår och makeup byggs upp.

  Annas hår och makeup steg för steg
  Slutresultatet. Foto: Peter Knutson
  Bild 11515441. Trolla bort mörka skuggor genom att måla ljus ögonskugga (highlighter) i ögonvrån och på hela ögonlocket innan du målar med en
  mörkare skugga i globlinjen.
  Tips! Välj en matt ögonskugga istället för en skimrande som lätt kan lägga sig i fina veck.
  Bild 11515452. Ge ansiktet tydlig form och karaktär genom att måla ögonbrynen.
  En ögonbrynsmascara med fibrer gör dessutom brynen tätare. Gnugga borsten försiktigt fram och tillbaka för en naturlig lock.
  Tips! Var inte rädd för att lägga på mycket färg på ögonen om du använder glasögon, eftersom färg lätt "äts upp" av glasögonen.
  Bild 11515463. Undvik stort och frissigt hår genom att tvinna in bb hair cream i lockarna när håret är blött eller fuktigt. Skaka försiktigt loss korkskruvarna när håret har torkat.
  Bild 11515474. Fixa en enkel festfrisyr, eller variera frisyren till vardags, genom att tvinna slingor som du sätter fast med hårnålar. I Annas hår behövs ett tiotal nålar.

  Frisör och makeupartist Héléne…

  …om Annas frisyr:
  Anna har enormt mycket hår och hennes intensiva krull lever sitt eget liv, något som Anna upplevt som jobbigt ända sedan hon var tonåring. När Anna kom hit var håret stort, burrigt och frissigt och närmast huvudet fanns en grå utväxt. Nu ska håret få en helt ny form och en djupare och varmare ton. Jag vill också att Anna ska bli vän med sitt hår och inse att hennes lockar är en fantastisk tillgång. Mitt mål är hon ska känna sig fin och stolt.
  Jag börjar med att klippa håret, istället för att färga det som man brukar. Orsaken är att det är lättare att klippa i ett torrt lockigt hår än ett blött. Jag formklipper håret lock för lock med en
  specialsax som är tandad. Tekniken jag använder är densamma som när man formar ett bonsaiträd. Jag klipper håret i olika längder för att undvika att håret upplevs som en röd clownliknande boll på huvudet. En del lockar klipper jag en hel decimeter, andra endast en centimeter. På så sätt blir det ett spel mellan lockarna som får ett mjukt fall istället för att stå rakt ut.
  Min långsiktiga tanke med frisyren är att sätta håret på tillväxt, eftersom jag är över-tygad om att Anna skulle passa i lite längre hår.
  Resultatet blir en frisyr med en mjukare och kvinnligare form där håret hålls ihop.
  Som yngre var Anna naturligt röd och den färgen vill jag att hon ska behålla men nu ska håret få en annan ton.
  Samtidigt passar jag på att färga håret närmast hårbotten i en mer naturlig nyans för att undvika att det blir för stor nyansskillnad när hud och hår möts. Den guldblonda nyansen återkommer i slingorna i det röda håret.
  Min tanke med klippningen är att få till en frisyr som också fungerar att platta med plattång. För Anna är det ett stort steg att bli rakhårig men jag är övertygad om att hon kommer att gilla det raka håret som omväxling när hon väl vant sig.
  …om Annas makeup:
  Anna är ovan att använda makeup. Mitt upp-drag är därför att ge Anna tips på hur olika makeup-produkter kan användas utan att hon känner sig för sminkad. Jag börjar med att lägga en fin grund med foundation som liknar Annas egen hudton. Sedan fortsätter jag med en ljus ögonskugga på hela ögonlocket och i ögonvrån innan jag lägger en tunn linje med eyeliner och mörkare ögonskugga i ögon-globen. Efter mascaran lägger jag ögonbrynsmascara på ögonbrynen. Markerade bryn ger fin form till hela ansiktet och råkar dessutom vara en het trend just nu.
  Makeupen avslutas med bronzer, ett brun-färgat puder som läggs på kindben, näsa, panna, haka och tinningar.
  Tips! Håll utkik efter så kallade eyebrowbars, ett nytt fenomen som börjar dyka upp i köpcentrum i många städer. Där kan du snabbt få hjälp med både plockning och färg.

   

  Se Annas förvandling här >>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!