• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Modejouren förnyar Anettes garderob

  Anette har jobbat hårt för att nå sitt drömyrke. Nu vill hon jobba lika hårt för att förändra sin egen garderob. Modejouren stylar henne i tre olika stilar, för vardag som till fest inför jul och mellandagar. Titta på hennes makeover i ett bildspel, där du även kan titta på väskor, sjalar och klänningar.


  Visa album

  – Man måste våga! Våga göra en förändring, säger Anette Lönn, 42 år.

  Och hon lever som hon lär. Själv lämnade hon ett tryggt jobb som kontorist i Stockholm för att följa sin magkänsla och utbilda sig till det hon alltid drömt om - fotvårdsspecialist.

  Efter utbildning på Axelssons gymnastiska institut gick flyttlasset från Stockholm till Ronneby och eget företag.

  De första åren var tuffa, det tog nära fyra år innan hon fick lönsamhet i företaget.

  – Det är inte lätt att vara småföretagare i Sverige, alla papper att hålla reda på trots att man inte har någon anställd. Det är lätt att säga att alla kan bli småföretagare, men man måste vara realist det tar tid att bygga upp ett företag.

  – Jag fick ekonomiskt stöd av mina föräldrar de första åren så jag klarade mig och tappade aldrig sugen.

  I dag har hon både unga och äldre kunder som vill ha hjälp med fötterna. Den yngre generationen sköter sin kropp väl, om de får ont söker de stöd direkt. De äldre däremot väntar ofta länge innan de söker hjälp.

  – Ja, de äldre väntar alldeles för länge och haltar nästan innan de kommer till mig, säger Anette.

  Anette trivs med sitt nya yrke, hon har alltid tyckt om att ta hand om människor och är bra på att lyssna in andras behov.

  – När folk får av sig skorna så lämnar de gärna ut sig, i bland känns det som de hellre går till en fotvårdsspecialist än till en psykolog för att prata, men jag har förstås tystnadsplikt, säger Anette.

  Det är egentligen först nu när företaget går bra och Anette har tid och råd som hon kan ta steget och tänka på sig själv och sitt sociala liv.

  På jobbet klär hon sig i arbetskläder, så till vardags är det inte mycket variation på klädseln.

  I Anettes garderob finns det mest vardagskläder, ett par jeans och någon kofta och tröja. Fotvårdsspecialist som hon är har hon alltid bekväma skor.

  – Det var länge sedan jag var ute och roade mig, så det är verkligen dags nu. Jag vill börja mitt nya jag, den biten är kvar i mitt liv. Ut med det gamla och in med det nya. Det är fest och glam jag vill ha i tillvaron!

  Foto: Peter Knutson

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!