• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Modejouren ger ny vårstil

  Väninnorna Ingmarie, 49 och Catarina, 46, blev båda änkor mitt i livet. Nu peppar de varandra för att hitta tillbaka till glädjen i vardagen. En dag med Modejouren blev ett steg på vägen.

  Modejouren ger ny vårstil
  Ann-Kristin Rönnerbäck, Icakurirens reporter, Héléne Hagman, frisör och makeup-artist, Peter Knutson, fotograf, Hedvig Andér, modestylist, känd från SVT:s ”Go'kväll”.

  Catarina Grahm & Ingmarie Bengtsson före.

  Stylade för weekendresan till London!

  Ingmaries och Catarinas nya fina jobbstil!Foto: Peter Knutson

  - Det var mest på skoj som jag anmälde oss till Modejouren, tanken var att det skulle bli en överraskning för min väninna Catarina, berättar Ingmarie.

  - När Ingmarie ringde mig och sa att vi blivit antagna till Modejouren, var jag på restaurang och blev verkligen överrumplad, men jätteglad, fortsätter Catarina Grahm.

  Katarina och Ingmaries vägar har korsat varandra många gånger under årens lopp. De lärde känna varandra redan på 80-talet när de var med och startade kvinnojouren i Hässleholm, en av de första kvinnojourerna i Sverige.

  Därefter följde några år av sporadisk kontakt tills de möttes igen när deras barn skulle börja skolan och av en slump hamnade i samma klass.

  För fem år sedan när de båda arbetade som specialpedagoger i olika skolor började de umgås familjevis. Tillsammans med sina män gick de på teater och vinprovarkurser.


  I mars 2008 avled Catarinas man Bengt efter en tids sjukdom. Tre månader senare gick Ingmaries man Håkan bort i cancer.

  - Det var förstås jättesvårt, både för oss och för barnen. Men i allt det svåra har vi haft varandra och det har varit ett enormt stöd. Vi förstår hur den andre har det och kan peppa varandra när det känns svårt, konstaterar Ingmarie.

  - Man tappar ju fotfästet och blir halv när sånt här händer. Det allra viktigaste har varit alla förstående och hjälpsamma vänner runt omkring oss, fortsätter Catarina.


  Ingmarie och Catarina har inte bara sorgen gemensamt, de har också samma värderingar och syn på livet.
  - Vi har ett mantra som vi ofta påminner varandra om: Så här är det nu och det får vi förhålla oss till.

  Båda två är överens om att det är viktigt att fylla sitt liv med det som känns bra.
  - Yogan, att lära sig andas och slappna av, har varit rätt för mig, säger Ingmarie.

  Intresset för resor är något de delar och mår bra av. De sätter upp mål och planerar olika resor tillsammans.
  Nästa tur går med färjan från Oslo till Kiel därefter blir det London tillsammans med de yngsta sönerna.

  - Då behöver vi snygga reskläder och sköna skor så att vi kan gå mycket, säger Ingmarie.
  - Ja, vi känner oss så grå och slitna, ge oss ett lyft! uppmanar Catarina.


  UPPDRAG INGMARIE
  Problem: Ingmarie är en sportig och aktiv tjej med spänstig figur. Ingmarie gillar bekväma kläder, men har svårt att variera sig. På jobbet blir det ofta jeans, t-shirt, modell tält, och fotriktiga skor.
  Kroppsform: Är lite tunn upptill och kraftigare över höfterna.

  UPPDRAG CATARINA
  Problem: Catarina har alltid gillat det flärdfulla modet med snygg makeup och vackra
  naglar. Det senaste året har hon gått upp i vikt och har svårt att hitta några plagg som passar. På jobbet klär hon sig ofta i tunika med ett par leggings.
  Kroppsform: En kurvig figur, yppig med smala höfter.


  Nya jobbstilen
  Stylisten Hedvig om Ingmarie:
  Ingmarie ska ha ljus färg upptill för att dra blickarna till hals och ansikte, och mörk nedtill. Lack-skorna är en härlig kontrast till de sportiga plaggen och gör henne mer klädd. Gillar hon
  inte tofsarna, väljer hon ett par lackskor utan tofs.

  Stylisten Hedvig om Catarina:
  Catarina är jätteduktig på sitt jobb och jag vill poängtera det genom att ge henne ett sobert intryck. Catarina ser absolut inte mesig ut i de här plaggen. Hon gillar högklackat och de här skorna är kaxiga och gör det där extra.

  Catarina:
  Klänningen är mjuk och behaglig och färgen gråbrun är jättefin. Kanske känner jag mig lite för damig, för snäll…
  Jag vet inte riktigt. Jag gillar högklackat och pumps så skorna bara älskar jag!

  Ingmarie:
  Byxorna och tunikan är jättesnygga! Jag känner mig verkligen bekväm i de här kläderna. Halsband har jag sällan, men det är fint. Lack-skorna med tofs påminner mig om ett speciellt gäng i skolan. Vill inte ha!

  Stylisten Hedvig om Ingmarie:
  Ingmarie be-höver detaljer som knappar och spännen på sina kläder för att synas mer. Plagg med lite klös i helt enkelt! Den enkelknäppta kappan ger en förlängande och skräddad känsla. Ingmarie blir citychic i skräddade plagg.

  Ny stil för weekendresan
  Stylisten Hedvig om Ingmarie:
  Ingmarie be-höver detaljer som knappar och spännen på sina kläder för att synas mer. Plagg med lite klös i helt enkelt! Den enkelknäppta kappan ger en förlängande och skräddad känsla. Ingmarie blir citychic i skräddade plagg.

  Ingmarie:
  De mörkblå stretch-jeansen är snygga och sitter bra över baken. Kappan är min favorit, den skulle jag aldrig ha hittat själv. Jag älskar kragen och de fina detaljerna. Skorna ska jag köpa!

  Stylisten Hedvig om Catarina:
  Ett kul grepp är att ta upp en färg i klänningen och välja sjal och handskar i samma ton. Kappan har volang vid höften, just där Catarina är som smalast. Vidden vid höften balanserar upp hennes yppighet. Perfekta resplagg helt enkelt, klänningen kan hon ha till byxor och den funkar också som nattlinne om det är kris…

  Catarina:
  Klänningen har lite för många färger. Kappan är däremot jättesnygg med volangen nedtill och den härliga stora kragen. Stövletterna med spännen är underbara. Vad tufft med handskar och sjal i turkos!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!